Soulstice

Over Soulstice en Cynergy

Over de naam Soulstice

Als ik mensen vertel dat mijn praktijk Soulstice heet, dan kijken ze me vragend aan. Wat zeg je? Soulstice. Een woordspeling van Soul en Solstice. Met het eerste woord valt er meestal wel een kwartje, maar wat solstice is… Geen flauw idee. Ik leg het graag uit. Solstice is het Engelse woord voor zonnewende. Een zonnewende vindt twee keer per jaar plaats.

De zomer zonnewende (Latijn: solstitium aestivum): dat is het begin van de zomer en tevens de langste dag van het jaar. Deze vindt plaats op 21 juni (of 22 juni in een schrikkeljaar).
De winter zonnewende (in Latijn: solstitium brumalis): dat is het begin van de winter en tevens de kortste dag van het jaar. Deze vindt plaats op 21 december (of 22 december in een schrikkeljaar).

Soulstice vertaalt zich wat mij betreft het beste als zielewende. En hier heeft iedereen zo zijn eigen invulling bij. En dat is goed. Wat mij betreft duidt het mooi aan dat ik graag met de ziel werk. En dat er een wending, een verandering binnen bereik komt.

Van Cynergy naar Soulstice

Mijn praktijk voor coaching en therapie bestaat sinds 2011. Ik ben toen gestart onder de naam Cynergy in mijn toenmalige woonplaats Alphen aan den Rijn.

In de zomer van 2016 ben ik voor de liefde naar Haarlem verhuisd. En mijn praktijk verhuisde met mij mee. Een maand of twee na deze verhuizing had ik een droom. In die droom werd me duidelijk dat het tijd was voor een nieuwe naam voor mijn praktijk. De naam Cynergy kwam uit de tijd dat ik nog in mijn hoofd woonde. Nu is het tijd voor een naam die bij mijn hart en mijn levensmissie past. En zo kwam de naam Soulstice door.

Ik herinner me dat ik in mijn droom wat tegensputterde. Ik vond die naam eigenlijk best vaag. En toch moest ik erop vertrouwen en het een kans geven. Zodat ik zou zien dat dit beter past bij de weg die ik ben ingeslagen. En dat de mensen die mij zoeken, mij hiermee beter kunnen herkennen. En daar zit zeker wat in. Herkenning vond ik niet makkelijk, want Cynergy was tot nu toe inderdaad een wat onduidelijke potpourri. Met als ene uiterste een zakelijke helderheid en als andere uiterste een vrij aardse vorm van spiritualiteit. En dat roept verwarring op, merk ik bij (potentiële) cliënten. Het domein Soulstice.nl bleek nog beschikbaar en voor mij was dat genoeg bevestiging om het een kans te gaan geven.

En zo ontstond het idee om me met Cynergy te focussen op zakelijke klanten. En met Soulstice op particuliere cliënten. De tijd zal leren of die droom mij de juiste kant op wees. Het voelt nu in ieder geval een stuk comfortabeler om beide bedrijfsonderdelen voluit neer te kunnen zetten met ieder een eigen identiteit. Dus zonder dat ze in hetzelfde jasje moeten passen. Want dat knelde en gaf me te weinig ruimte om beide tot volle bloei te laten komen.