Soulstice
The Wisdom of Trauma Documentary

Iedereen die met mij heeft gewerkt, weet dat ik graag met je op zoek ga naar de cadeaus die zitten verstopt in je trauma’s. Je grootste verwondingen bevatten een rijke bron waaruit je mag putten. Je hoeft er alleen maar naar te kijken om je cadeaus te ontdekken en om ze uit te kunnen pakken. Op het gebied van trauma laat ik mij inspireren door o.a. Peter Levine, Stephen Porges, Thomas Hübl en Gabor Maté.

Gabor Maté legt in zijn vele talks (o.a. te zien via Youtube) klip en klaar diverse verbanden tussen verslavingen en trauma en ook tussen trauma en diverse ziekten en symptomen. Het sprak mij enorm aan. Totdat ik zijn boek las: Wanneer je lichaam nee zegt (When the body says no). Het liet me achter met een leeg en verdrietig gevoel. Het is natuurlijk superfijn om al die verbanden zo helder te kunnen zien. En dan? Wat doen we eraan om het tij te keren als je al op dat pad van trauma op weg naar symptomen en ziekte zit? En wat doen we eraan om dit hele pad gewoon te voorkomen? Het ontbreken van een visie en een antwoord daarop was een enorm hiaat. Maar Gabor zit, net als jij en ik, natuurlijk ook in een proces van ontdekken, leren en ontwikkelen. Hij heeft deze prachtige film gemaakt en gaat daarin eindelijk verder dan het leggen van al die belangrijke verbanden. En hij trekt het breder naar de politieke macht en ook naar de maatschappij: ‘kunnen we midden in onze beschaving nog wel mens zijn? Want dat wat wij beschaving noemen, eist van ons dat we onze basale menselijke behoeften ontkennen.’

De film is hier op donatiebasis online te zien, dus naar draagkracht. Zelfs 0 euro wordt geaccepteerd, waardoor niets je in de weg hoeft te staan om deze film te gaan ervaren. Laat je raken door The Wisdom of Trauma.

Depressie is geen stoornis, het is een teken van gezondheid
Vergroot jouw eigen veranderpotentieel en hervind je balans