Soulstice

Tarieven, vergoedingen en voorwaarden

Ik werk zowel in opdracht van organisaties en (zelfstandig) ondernemers als voor particulieren. Werknemers die bereid zijn zichzelf te ontwikkelen, worden door hun werkgever vaak gesteund met een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten. Ook als je geen loopbaanontwikkelingsbudget hebt, zijn er vaak meer mogelijkheden dan je denkt. Ik denk graag met je mee.

Ben je in loondienst en zit je momenteel ziek thuis, dan is je werkgever meestal bereid om de kosten van dit soort begeleiding op zich te nemen. Ook hierin kan ik je adviseren hoe je dit kunt aanpakken.

Ondernemers kunnen de kosten van coaching opvoeren als bedrijfskosten en de BTW terugvragen.

Tarieven voor zakelijke cliënten

Sessies duren gemiddeld 1,5 uur. Dit zijn de uurtarieven voor organisaties/werkgevers en voor ZZP’ers:

 • Een individuele sessie kost € 165,00 excl. BTW per uur.
 • Voor ZZP’ers geldt het speciale tarief van €135,00 excl. BTW per uur.
 • Een kort telefonisch consult kost €25,00 excl. BTW per 10 minuten.

Psychosociale therapie is vrijgesteld van BTW. Voor Coaching, training of andere diensten geldt het wettelijke BTW-tarief van 21%.

Bijkomende kosten bij sessies op een externe locatie:

 • Reistijd, per kwartier: €15,00 excl. 21% BTW.
 • Reiskosten: €0,35 per km excl. 21% BTW.
 • Parkeerkosten: de werkelijke kosten worden doorbelast.
 • Eventuele huur van een externe locatie: de werkelijke kosten worden doorbelast.

Je kunt ook een offerte op maat ontvangen. Neem dan contact met mij op om je wensen te bespreken.

Tarieven voor particuliere cliënten

Sessies duren gemiddeld 1,5 uur. Dit zijn de uurtarieven voor particuliere cliënten:

 • Een individuele sessie kost € 100,00 per uur.
 • Een kort telefonisch consult kost €15,00 per 10 minuten.

Psychosociale therapie is vrijgesteld van BTW. Voor Coaching, training of andere diensten geldt het wettelijke BTW-tarief van 21%.

Daarnaast investeer je natuurlijk ook je tijd en je energie. Wat je voor jouw investering terugkrijgt, is afhankelijk van jouw coachingvraag en het doel waarnaar je streeft. En uiteraard ook van jouw eigen inspanningen tijdens de sessies en tussen de sessies in. Dit is een investering in jezelf waar je je leven lang plezier van kunt hebben. Waar je aan kunt denken, is:

 • meer zelfvertrouwen
 • meer vrijheid om jezelf te zijn en je eigen keuzes te maken
 • jezelf meer laten zien en je plek innemen
 • een betere balans, bijvoorbeeld werk-privé, hoofd-hart, jezelf-anderen, geven-nemen
 • lekkerder in je vel zitten
 • een betere gezondheid
 • meer verbinding met jezelf en met anderen
 • meer invloed op en een positief gevoel over jezelf en je leven

En nog veel meer. Lees bij Referenties wat het voor anderen heeft betekend.

Vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering

Ben je aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen, dan is de kans groot dat je een deel van de sessies vergoed kunt krijgen (o.b.v. psychosociale therapie). Een prettige bijkomstigheid is dat deze vergoeding niet wordt ingehouden op je eigen risico. Het eigen risico geldt namelijk alleen voor de basisverzekering en niet voor de aanvullende verzekering.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde en ik ben gecertificeerd als Register therapeut BCZ®. Ik beschik als complementair therapeut over een AGB-code.

Kijk in dit overzicht of jouw zorgverzekering erbij staat vermeld (ik voldoe aan vereiste nummer 3). Verder kun je hier nog meer informatie vinden over de vergoeding van Psychosociale therapie vanuit diverse aanvullende zorgverzekeringen. Neem bij twijfel, of als jouw zorgverzekeraar niet in dit lijstje staat vermeld, contact op met je zorgverzekeraar.

Andere vergoedingsmogelijkheden

Verder bieden uitkeringsinstanties en het Persoonsgebonden Budget (PGB) soms ook mogelijkheden tot vergoeding. Vaak is het ook mogelijk om psychosociale therapie onder de aftrekpost zorgkosten op te voeren in je aangifte Inkomstenbelasting. Voor meer informatie daarover kun je je financieel adviseur of de Belastingdienst raadplegen.

Factuur betalen

Na iedere sessie ontvang je per e-mail een factuur. Deze voldoe je binnen vijf dagen per bankrekening.

Factuur declareren

Je declareert de factuur zelf bij je zorgverzekeraar. Je zorgverzekeraar maakt de vergoeding aan jou over. Deze vergoeding gaat niet van je eigen risico af.

Indien je werkgever de factuur vergoedt, dan handel ik dat rechtstreeks met je werkgever af. Voor een zakelijk coachingtraject volg ik een andere procedure: we leggen de afspraken vast in een driepartijen-overeenkomst en er gelden dan ook andere voorwaarden en een ander tarief.

Afspraak verplaatsen of annuleren

Mocht je onverhoopt een keer verhinderd zijn, dan hoor ik dat graag zo spoedig mogelijk zodat ik de voor jou gereserveerde tijd nog aan iemand anders kan aanbieden. Tot 24 uur voor onze afspraak kan dat nog kosteloos. Daarna zal ik de voor jou gereserveerde tijd volledig aan je doorbelasten.

Rechten en plichten

Op al mijn diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Privacyverklaring

Klachten en geschillen

Ik houd mij aan de Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling