Soulstice
vermoeidheid coach Haarlem

Wij mensen zijn in iedere situatie continu op zoek naar hoe we pijn kunnen vermijden en plezier kunnen vergroten. Dat is een onbewuste driver die de hele dag door je gedrag stuurt. Onbewust, ja.

En juist deze driver zorgt er ook voor dat we alle pijnlijke gebeurtenissen uit ons leven het liefst vergeten. Of heel ver weg proberen te stoppen. Om de pijn maar te vermijden. En dat dit niet de meest effectieve manier is, weten we vaak ook wel. Maar ja… want anders?

Hoe tegennatuurlijk het ook voelt, het is toch beter om wel een keer naar die pijnlijke momenten terug te gaan. Niet om de pijn te herbeleven. Maar om de cadeautjes op te halen die erin zitten. Vooral in mijn NLP-opleidingen heb ik geleerd hoe mooi en waardevol het is om terug te gaan en al het moois op te halen dat erin zit.

Want niets is echt alleen maar slecht. Ook al lijkt het zo, het is niet waar. Je hoofd vertelt je dat, om je weg te houden van de pijn. Die driver heeft dus zelfs een stem. In je hoofd.

David en Arjan van 365 Dagen Succesvol vertellen over de cadeaus in het leven waar je eigenlijk niet op zit te wachten. En nemen je mee in deze andere manier van omgaan met tegenslag. Want de shit uit je verleden is wel degelijk de mest voor je toekomst.

De tranen liggen bij de bron

∞ Wibe Veenbaas ∞

Waarom het zo lastig is om dingen in jezelf te veranderen
Liefdesboost: spelenderwijs meer liefdesgeluk