Soulstice
Life coach Haarlem

We hebben ze allemaal… muurtjes om ons heen. Muurtjes waarachter je je kunt verschuilen. Muurtjes die ons bescherming bieden. Tegen alles wat ons mogelijk pijn zou kunnen doen.

Dat heeft niet zozeer te maken met pijn in het hier en nu. Maar met een situatie in het hier en nu die wordt getriggerd door iets uit het verleden. Ons onbewuste beoordeelt razendsnel de situatie. En als deze (deels) lijkt op een eerdere situatie die pijnlijk was, dan zorgt je onbewuste direct voor bescherming. En hup, meteen komt die muur omhoog! Lekker veilig.

Er zijn muurtjes tussen je hoofd en je hart. En er zijn muurtjes tussen jezelf en de ander. Ze hadden ooit een nut. En die muurtjes hebben ook een prijs. Ze staan je namelijk in de weg om werkelijk contact te maken met jezelf. En om werkelijk contact te maken met de ander. En daarmee ook om je leven voluit te leven.

De dynamiek die onder deze muurtjes zit, is die van bindingsangst en verlatingsangst. Mijn dierbare vriendin en collega Simone van den Berg van Liefdesboost heeft zich hierin verdiept. En zij legt aan de hand van dit filmpje haar muurtjes-theorie uit.

Als ik mijn grenzen kan aangeven, hoef ik geen muren te bouwen

∞ Franka Klein ∞

Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg
Waarom het zo lastig is om dingen in jezelf te veranderen